Parkinson Boxing

Parkinson Boxing

Nieuw op onze boksschool: Parkinson Boxing!
Dat boksen een complexe sport is weten we allemaal. En juist die complexiteit maakt dat boksen uitermate geschikt is voor mensen met Parkinson. Tot tevredenheid van neurologen slaat de sport aan en zijn er inmiddels al aardig wat mensen in Nederland die doen aan Parkinson BoXing (PXB).
Wat is PXB? PXB is een NON-contact vorm van boksen. De trainingen bestaan uit het boks technische gedeelte en functionele oefeningen zoals balans, coördinatie en kracht. Ook worden er veel dubbeltaken uitgevoerd in een training, en het doen van twee dingen tegelijk is juist wat misgaat in de hersenen van mensen met Parkinson. Daarnaast is spraak belangrijk tijdens de les, het maken van grote bewegingen en het trainen van fijne motoriek.
Vanaf 1 Oktober zijn wij gestart met Parkinson boksen, op de donderdagochtend. De lessen worden gegeven door Marjolein, initiatiefneemster van PXB in de omgeving Amstelveen. Om deze lessen te kunnen geven heeft Marjolein de cursus voor PXB trainer gevolgd.
We zijn trots dat wij ook deze doelgroep mogen verwelkomen! Heb jij mensen met Parkinson in je omgeving? Vertel ze dan over ons!
“Beleef de kunst van het boksen”