Over ons

Over ons

Amsterdamsche Boksschool

De Amsterdamsche Boksschool Barry Groenteman staat voor passie, liefde, klasse, elegantie en kunst! ABS is een gespecialiseerde boks én kickboksschool. De boks en kickboksschool heeft een klassieke boks uitstraling. De school is erkend door de Nederlandse Boksbond, dit houdt in dat er alleen gespecialiseerde trainers rond lopen met dezelfde passie en liefde voor het vak. Alle trainers zijn gediplomeerd als trainer en hebben ook hun staat van dienst bewezen binnen het klassieke boksen en kickboksen, en dit ook nog eens op wedstrijdniveau.

Barry Groenteman

‘’Mijn droom is een sportschool en daarbij de sfeer meebrengen net zoals in New York. Je brengt recreanten en wedstrijdboksers samen in één boksschool, zo kunnen ze zich aan elkaar optrekken, van elkaar leren en de passie op welk niveau dan ook delen”.

ABS BARRY GROENTEMAN

Na 5 jaar succesvol The Fightclub Amstelveen gerund te hebben werd het tijd voor een nieuw avontuur. En om mijn droom in vervulling te laten komen. Ik wil mensen laten zien wat de sport voor mij inhoudt en wat het voor mij betekend, dit ga je dan ook terugvinden in de sportschool. Zo wil ik de mensen verliefd laten worden op deze sport. Hoe ik dit ga doen? De Amsterdamsche Boksschool Barry Groenteman ademt liefde, elegantie, klasse en kunst. De kunst van the noble art of self defense. Dit gaat ABS Barry Groenteman over brengen op de manier hoe het in onze ogen overgebracht móet worden. Het bewegen en het blijven bewegen, ritme, timing, doorgaan en nooit opgeven, daarbij heel veel zweten, snel reageren, het voetenwerk en boven al de controle over je lichaam.

Boxing Stars

Na diverse successen behaald te hebben in de wedstrijdtak waaronder in 2012 de Nederlandse titel gewonnen te hebben in Theater Carre in Amsterdam. Ging Barry Groenteman een andere uitdaging aan, namelijk Boxing Stars. Boxing Stars een tv- programma waar hij acht weken de tijd kreeg om 3 BN’ers klaar te stomen voor een bokstoernooi. In die acht weken bleef Barry Groenteman als trainer ook niet onopgemerkt. Barry heeft Taeke Taekema, Saar Koningsberger en Rein van Duivenboden klaargestoomd als wedstrijdboksers. Zijn boksers vielen enorm op door het fundament wat zij in de ring lieten zien. Die passie en het plezier die Barry zelf met zich mee brengt, heeft hij ook over kunnen brengen bij zijn pupillen. Dit resulteerde tot twee finale plekken.

Nederlandse Boksbond

Amsterdamsche Boksschool Barry Groenteman is aangesloten en erkend door de Nederlandse boksbond.