Training

Training

‘’Wij leiden mensen op zoals een goede chef zijn gerechten maakt, van de grondstof tot het eindresultaat’’.

DeOpleiding

Dat houdt in dat wij naast het werken met recreanten ook een opleiding hebben om wedstrijdboksers én wedstrijdkickboksers te creëren. Wij proberen voornamelijk de jeugd daarin een kans te geven, maar daarbij worden de oudere natuurlijk niet uitgesloten. Dus laat je de kans zeker niet ontnomen worden. Door onze aansluiting bij de boksbond biedt dat mooie mogelijkheden. 

DeLessen

Wij bieden een ruim aanbod aan lessen aan. Al onze lessen zijn dynamisch. Naast het werken aan de conditie vinden wij het zeer belangrijk als boksschool zijnde dat men het fundament van de bokssport doorkrijgt, waardoor men nog meer plezier en passie aan de sport beleeft.

01.Boksconditie Trainingen

De Boksconditie Trainingen is de specifieke boks, conditie en krachttraining. Deze training is in het leven geroepen door Michel van Halderen. Michel is sport en bokstrainer en ook voormalig trainer van Barry Groenteman, Danny Moi Thuk Shung, Danny Smit en Richard Asare.

De Boksconditie Training is een algehele workout die vooral gericht is op het energiesysteem van het menselijk lichaam. In deze workout wordt er getraind met de bokszak en daarbij worden losse krachtelementen gebruikt. Kortom je bent volledig bezig je gehele lichaam in shape te brengen, waardoor je al snel verandering ziet. Deze training is voor alle niveaus. Onze trainers letten nauwkeurig op alle aanwezige sporters om hen op een veilige manier te kunnen laten werken aan hun algehele conditie.

Verplicht in deze les:

Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

02.Zaktraining

De Zaktraining is zowel voor boksers als kickboksers. In deze les ben je zo wel conditioneel als technisch bezig op de bokszak. Er wordt veel aandacht besteed aan de algehele fitheid van het lichaam en de juiste uitvoering op de zak. Ook werken wij net zoals bij de Boksconditie Trainingen in deze les nauwkeurig met het energiesysteem van het menselijk lichaam. De les is ook voor alle niveaus, want wij geloven in dat men zich aan elkaar optrekt. Naast het werken aan de conditie leert men ook de basisfundamenten van de sport.

Verplicht in deze les:

Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

03.Klassiek Boksen

Bij het klassiek boksen bieden wij vooral aandacht aan de technische fundamenten binnen de noble art of selfdefense. Er wordt aandacht besteed aan alle technische elementen die je nodig hebt om een goede bokser te worden. Tijdens deze trainingen wordt er ook gespard, maar dat is zeker niet verplicht! Mocht men het laatste kwartier van de les niet willen sparren dan kan er altijd in het laatste kwartier wat rondes gemaakt worden op de bokszak.

We bieden klassieke bokstraining aan voor verschillende niveaus van beginner tot wedstrijdbokser.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen
Bij sparren een bokskap

04.Kickboksen

Bij het Kickboksen bieden wij vooral aandacht aan het technisch fundament binnen de Kickbokssport. Er wordt aandacht besteed aan alle technische elementen die je nodig hebt om een goede Kickbokser te worden. Tijdens deze trainingen wordt er ook gespard, maar is zeker niet verplicht! Mocht men het laatste kwartier van de les niet willen sparren dan kan er altijd in het laatste kwartier wat rondes gemaakt worden op de bokszak.

Verplicht in deze les

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen
Scheenbeschermers
Bij sparren een bokskap

05.Beginners lessen boksen

Vaak is de drempel wat hoog om met de reguliere boks en kickboks lessen mee te doen. Hierdoor hebben wij de beginners lessen in het leven geroepen. In deze lessen leren wij u volledig de basis van het boksen. Wij leren u uitgebreid alle basiselementen die u nodig heeft om door te kunnen stromen naar de reguliere lessen met een goed en vertrouwd gevoel.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

06.Kickboksen 8 - 16 jaar

Jeugd boksen en Kickboksen wordt tot 12 jaar veel gecombineerd met technische basiselementen en dat weer gecombineerd met spel elementen. De kinderen zullen 45 minuten bezig zijn om de vaardigheden te leren binnen de sport. Dit gemixt met specifieke spel elementen. Wel als echte boksschool ligt staat bij ons kwaliteit voorop en vinden we het erg belangrijk dat de jeugd plezier hebben in wat ze doen.

Vanaf 12 jaar tot 16 jaar wordt het wat serieuzer en zullen we ons minder richten op de spel elementen. Wat we doen bij de jongere lichting is dat we ons meer bezighouden met technische elementen en een aantal lichte sparringvormen. Voor de ambitieuze jongeren werken we met een scoutingsysteem om ze volledig voor te bereiden indien ze wedstrijd ambities hebben. Discipline en respect staat hoog in het vaandel.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Scheenbeschermers
Schone en hele bokshandschoenen

07.Boksen gevorderd en wedstrijdteams

Deze bokstraining is vooral gericht op sporters die al geruime tijd bokservaring hebben en wedstrijdboksers. Een zeer serieuze wedstrijdgerichte training.