Training

Training

‘’Wij leiden mensen op zoals een goede chef zijn gerechten maakt, van de grondstof tot het eindresultaat’’.

DeOpleiding

Dat houdt in dat wij naast het werken met recreanten ook een opleiding hebben om wedstrijdboksers én wedstrijdkickboksers te creëren. Wij proberen voornamelijk de jeugd daarin een kans te geven, maar daarbij worden de oudere natuurlijk niet uitgesloten. Dus laat je de kans zeker niet ontnomen worden. Door onze aansluiting bij de boksbond biedt dat mooie mogelijkheden. 

DeLessen

Zoals het systeem bij de Fightclub Amstelveen bieden wij ook exact dezelfde lessen aan die u op het voormalig rooster terug kon vinden. Waaronder de zeer gewaardeerde Boksconditie Trainingen , de zaktrainingen en de conditietrainingen. 

01.Boksconditie Trainingen

De Boksconditie Trainingen is de specifieke boks, conditie en krachttraining. Deze training is in het leven geroepen door Michel van Halderen. Michel is sport en bokstrainer en ook voormalig trainer van Barry Groenteman, Danny Moi Thuk Shung, Hassan Ait Bassou en Richard Asare.

De Boksconditie Trainingen is een algehele workout die vooral gericht is op het energiesysteem van het menselijk lichaam. In deze workout wordt er vooral getraind met de bokszak en daarbij worden losse krachtelementen gebruikt. Kortom je bent volledig bezig je gehele lichaam in shape te brengen. Waardoor je al snel verandering ziet. Deze training is voor alle niveaus. Onze trainers letten nauwkeurig op alle aanwezige sporters om hen zo op een veilige manier te kunnen laten werken aan hun algehele conditie. 

Verplicht in deze les:

Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

02.Zaktraining

De Zaktraining is zowel voor boksers als kickboksers. In deze les ben je zo wel conditioneel als technisch bezig op de bokszak. Er wordt veel aandacht besteed aan de algehele fitheid van het lichaam en de juiste uitvoering op de zak. Ook werken wij net zoals bij de Boksconditie Trainingen in deze les nauwkeurig met het energiesysteem van het menselijk lichaam. De les is ook voor alle niveaus, want wij geloven in dat men zich aan elkaar optrekt.

Verplicht in deze les:

Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

03.Klassiek Boksen

Bij het klassiek boksen bieden wij vooral aandacht aan de technische fundamenten binnen de noble art of selfdefense. Er wordt aandacht besteed aan alle technische elementen die je nodig hebt om een goede bokser te worden. Tijdens deze trainingen wordt er ook gespard, maar dat is zeker niet verplicht! Mocht men het laatste kwartier van de les niet willen sparren dan kunnen er altijd in het laatste kwartier wat rondes gemaakt worden op de bokszak.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen
Bij sparren een bokskap

04.Kickboksen

Bij het Kickboksen bieden wij vooral aandacht aan het technisch fundament binnen de Kickbokssport. Er wordt aandacht besteed aan alle technische elementen die je nodig hebt om een goede Kickbokser te worden. Tijdens deze trainingen wordt er ook gespard, maar is zeker niet verplicht! Mocht men het laatste kwartier van de les niet willen sparren dan kan er altijd in het laatste kwartier wat rondes gemaakt worden op de bokszak.

Verplicht in deze les

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen
Scheenbeschermers
Bij sparren een bokskap

05.Beginners lessen boksen en kickboksen

Vaak is de drempel wat hoog om met de reguliere boks en kickboks lessen mee te doen. Hierdoor hebben wij de beginners lessen in het leven geroepen. In deze lessen leren wij u volledig de basis van het boksen en het kickboksen. Wij leren u uitgebreid alle basiselementen die u nodig heeft om door te kunnen stromen naar de reguliere lessen met een goed en vertrouwd gevoel.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Schone en hele bokshandschoenen

06.Jeugdboksen en Kickboksen 6 t/m 15 jaar

Jeugd boksen en Kickboksen wordt tot en met 10 jaar veel gecombineerd met technische basiselementen en dat weer gecombineerd met spel elementen. De kinderen zullen 45 minuten bezig zijn om de vaardigheden te leren binnen de sport. Dit gemixt met specifieke spel elementen.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar wordt het wat serieuzer en zullen we ons minder richten op de spel elementen. Wat we doen bij de jongere lichting is dat we ons meer bezighouden met technische elementen en een aantal lichte sparringvormen. Voor de ambitieuze jongeren werken we met een scoutingsysteem om ze volledig voor te bereiden indien ze wedstrijd ambities hebben.

Verplicht in deze les:

Bitje
Schone zwachtels
Scheenbeschermers
Schone en hele bokshandschoenen

07.Bedrijfstrainingen

De Amsterdamsche Boksschool Barry Groenteman biedt ook bedrijfstrainingen aan binnen onze locatie en ook op locatie. Voor bedrijfsuitjes en speciale gelegenheden kan men ons inhuren voor boks en kickboks trainingen. Stuur dan gerust een e-mail naar info@barrygroenteman.nl voor meer informatie.